Anthemis carpatica 'Karpatenschnee'

Schubkamille

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 15 cm
  • Geurend
  • Bodembedekker
  • Sterke bloeier

De Anthemis carpatica 'Karpatenschnee', beter bekend als schubkamille, is een charmante aanwinst voor elke tuin of balkon. Gedurende de lange bloeiperiode van juni tot september tovert deze plant een overvloed aan witte, margrietachtige bloempjes tevoorschijn, die voor een vredige en natuurlijke uitstraling zorgen.

Deze zonminnende plant is uitermate geschikt voor plaatsen waar hij volop kan genieten van het licht, maar is tegelijkertijd niet veeleisend wat betreft de bodem. Hij gedijt goed in een goed doorlaatbare grond, ongeacht de kwaliteit. De Anthemis carpatica 'Karpatenschnee' is een sterke plant die goed winterhard is, en eens gevestigd, ook zonder problemen periodes van droogte kan doorstaan.

Bijkomend voordeel is de tolerantie voor kustcondities en luchtverontreiniging, waardoor deze kamille ook in een stedelijke omgeving goed tot zijn recht komt. De plant vraagt weinig onderhoud, wat hem ideaal maakt voor zowel de ervaren tuinier als de beginnende plantenliefhebber.

Kortom, de Anthemis carpatica 'Karpatenschnee' is een duurzame en veelzijdige plant die zowel in esthetische als praktische zin een waardevolle toevoeging vormt. De langdurige en fraaie bloei, gecombineerd met de tolerantie voor diverse groeiomstandigheden, maakt dat je deze plant absoluut een plekje in je huis of tuin zou moeten geven.

Verzorging en water

De Anthemis carpatica 'Karpatenschnee' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

Onderhoud

Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de compacte vorm te behouden. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

Standplaats

De Anthemis carpatica 'Karpatenschnee' gedijt het beste in een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. De plant kan ook goed gedijen in goed doorlatende bodems.

Tip

Bescherm de plant tegen koude temperaturen in de winter door mulch rond de basis aan te brengen. Dit helpt de wortels warm te houden en de plant te beschermen tegen vorstschade.

Anthemis carpatica 'Karpatenschnee', ook bekend als schubkamille, is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en borders.

Met zijn weelderige groene bladeren en grote witte bloemen, voegt deze plant een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke buitenruimte. Het is een populaire keuze voor het creëren van een romantische, cottage-achtige sfeer in tuinen.

Naast decoratief gebruik, heeft de schubkamille ook andere courante toepassingen. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een heerlijk geurende en smaakvolle kamillethee te maken. Daarnaast worden de bloemblaadjes soms ook gebruikt als natuurlijke kleurstof in voedingsmiddelen en cosmetica.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Anthemis | Kamille
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterke bloeier, Bodembedekker, Geurend, Bladhoogte 15 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.