Antennaria dioica 'Rubra'

Rozenkransje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Prachtige rode bloemen
  • Wintergroen blad
  • Goed bestand tegen droogte
  • Trekt vlinders aan
  • Groeit goed op arme grond
  • Geschikt voor rotstuinen en borders

Maak kennis met het charmante Rozenkransje, oftewel Antennaria dioica 'Rubra', een sierlijke toevoeging aan uw tuin die bovendien eenvoudig te onderhouden is. Met haar rozerode bloemen die sierlijk boven het groenore uitsteken, belooft de 'Rubra' een opvallende verschijning te zijn in de bloeiperiode van mei tot en met juni. Deze vaste plant bereikt een bescheiden hoogte van ongeveer 15 tot 20 centimeter, waardoor deze uitstekend geschikt is voor de voorrand van uw border.

De Antennaria dioica 'Rubra' heeft ook een interessant kleurcontrast te bieden dankzij de onderzijde van het blad, die een mooi grijs accent heeft. Het is een plant die houdt van de zon en daarom floreert zij optimaal wanneer zij op een zonnige plaats wordt neergezet. Hierbij is het wel van belang dat de grond humeus en goed waterdoorlatend is, zodat de plant goed kan wortelen en gezond blijft.

De reden waarom u deze prachtige Antennaria dioica 'Rubra' aan uw groencollectie zou moeten toevoegen, is duidelijk: met weinig moeite brengt deze onderhoudsarme plant een betoverende sfeer in uw tuin of huis. De oogstrelende bloemen en de grijze bladeren vormen een prachtig palet dat niet alleen esthetisch aangenaam is, maar ook bijen en andere nuttige insecten aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw buitenruimte. Haal de 'Rubra' in huis voor een natuurlijke, kleurrijke touch die zowel uzelf als het milieu ten goede komt!

Verzorging en water

Het rozenkransje heeft niet veel water nodig en houdt van goed doorlatende grond. Geef de plant af en toe wat water, maar voorkom dat de grond constant nat is. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

Onderhoud

Het rozenkransje heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het voorjaar kan de plant licht gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet het rozenkransje op een zonnige plek in de tuin, waar het kan genieten van veel licht. De plant kan ook in lichtzure grond groeien en gedijt goed in rotstuinen.

Tip

Het rozenkransje vormt uitlopers die gemakkelijk wortelen. Wanneer je de plant wilt vermeerderen, kun je deze uitlopers gebruiken om nieuwe planten te creëren. Zo kun je meer van deze prachtige plant in je tuin laten groeien!

Het Rozenkransje (Antennaria dioica 'Rubra') is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen, borders en bloembedden.

De felroze bloemen van het Rozenkransje trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die gericht is op het ondersteunen van de biodiversiteit.

Daarnaast wordt het Rozenkransje ook vaak gebruikt als bodembedekker, omdat het snel en dicht groeit en zo onkruid onderdrukt.

De plant heeft ook medicinale toepassingen en wordt gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 10 tot 13
Hoogte volgroeide plant 30 cm
Plant familie Antennaria | Rozenkransje
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak