Antennaria dioica borealis

Rozenkransje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Zeer lage groeiende plant
  • Blijft het hele jaar groen
  • Bekend om zijn dichte bladbedekking
  • Heeft kleine witte bloemen in de zomer
  • Groeit goed op rotsachtige ondergrond
  • Trekt vlinders en bijen aan

Ontmoet het charmante Antennaria dioica borealis, beter bekend als het rozenkransje, een verfijnde toevoeging aan elke tuin of huiskamer. Dit vaste plantje kenmerkt zich door zijn sierlijke witte bloemkleur, die bloemliefhebbers van mei tot en met juni zullen bewonderen. Aanschouw hoe de bloei van het rozenkransje het begin van de zomer aankondigt!

Deze wintergroene soort biedt een bijzondere grijstint in het bladerdek en wordt ongeveer 5 cm hoog. Met een volwassen hoogte van circa 15 cm vormt het rozenkransje een lage, maar opvallende bedekking. Het blijft gedurende het gehele jaar groen, waardoor het een constante bron van natuurlijke schoonheid is in uw omgeving.

Door zijn compacte vorm en de onderhoudsvriendelijke aard is het rozenkransje perfect voor onder meer rotstuinen, randbeplanting of als charmante opvulling tussen grotere planten. Ook in potten en bakken op balkon of terras weet deze plant goed te gedijen. Het rozenkransje is niet alleen mooi, maar ook bijzonder geschikt voor het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders in de bloeiperiode.

Kortom, het Antennaria dioica borealis rozenkransje is een plant die weinig verzorging nodig heeft en toch een aanzienlijke bijdrage levert aan de biodiversiteit en esthetiek van uw buitenruimte. Geef uw tuin of balkon een elegante en natuurlijke touch met dit charmante vaste plantje!

Verzorging en water

De Antennaria dioica borealis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven.

Onderhoud

Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het voorjaar kan de plant worden gesnoeid om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Antennaria dioica borealis houdt van een zonnige standplaats. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minstens zes uur zonlicht per dag krijgt.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om de groei te bevorderen en ervoor te zorgen dat hij gezond blijft.

Het rozenkransje, ook bekend als Antennaria dioica borealis, is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen. Met zijn zachte, donzige bladeren en kleine, witte bloemen voegt het rozenkransje een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is het rozenkransje een mooie toevoeging aan tuinen, maar het heeft ook enkele andere courante toepassingen. Dit omvat onder andere het gebruik van de bladeren in kruidengeneeskunde, waar het traditioneel wordt gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 10 tot 13
Hoogte volgroeide plant 30 cm
Plant familie Antennaria | Rozenkransje
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 5 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak