Alnus cordata

Hartbladige els

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Kustplant
 • Hartvormig blad
 • Sterke groeier
 • Winterhard
 • Goede windbestendigheid
 • Geschikt voor natte grond
Ontdek de charmante aanwezigheid van de Alnus cordata, ook wel bekend als de hartbladige els. Deze middelgrote bladverliezende boom siert zichzelf met een sierlijke, eivormige kroon en valt op door zijn glanzende, middengroene bladeren die een onmiskenbaar hartvormig silhouette tentoonstellen. De hartbladige els is een schoonheid uit Italië die haar bloesempracht toont in de late wintermaanden; in februari en maart ontspringen er grote geelgroene hangende mannelijke katjes, die later plaatsmaken voor opvallende tonvormige elzenproppen.

Met een voorkeur voor de zon, is Alnus cordata in zijn element op een zonnige plek waar de bodem vochtig, en toch luchtig en goed doorlaatbaar is. Hij is niet alleen goed winterhard, maar ook bestendig tegen wind, zeewind en zelfs luchtvervuiling, wat hem een robuuste keuze maakt voor zowel stedelijke als kustgebieden. Bovendien is deze els tolerant voor verharding, waardoor hij ook goed in de versteende omgeving van steden tot zijn recht komt.

De hartbladige els is niet zomaar een boom, het is een natuurlijk monument dat sterkte met elegantie combineert, duurzaamheid met sierlijkheid. Of je nu een groene ademruimte in je stedelijke tuin wilt creëren of een wind-bestendige blikvanger in je kusttuin, de Alnus cordata voldoet aan al je wensen. Zijn seizoensgebonden veranderingen bieden het hele jaar door visueel plezier, terwijl zijn veerkracht betekent dat je jarenlang kunt genieten van zijn natuurlijke schoonheid. Kies voor een hartbladige els als je op zoek bent naar een boom die niet alleen mooi is, maar ook stressfactoren van het moderne leven met gemak doorstaat. Dit maakt hem een onmisbare toevoeging aan elke tuin of stedelijke ruimte die op zoek is naar groen, gratie en grootsheid.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Geef indien nodig voeding in het voorjaar.

Standplaats

De Alnus cordata gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

Tip

Als je merkt dat de bladeren van de Alnus cordata geel worden, kan dit duiden op een tekort aan voedingsstoffen. Geef wat extra voeding om de plant weer gezond te maken.

De hartbladige els, of Alnus cordata, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en opvallende kegelvormige bloemen, is deze plant ideaal voor decoratief gebruik. Het is een mooie keuze voor het creëren van een groenblijvende achtergrond of het toevoegen van structuur aan een tuin.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de hartbladige els ook andere courante gebruiken. Zo wordt hij bijvoorbeeld vaak gebruikt als windbreker of als natuurlijke afscheiding. Vanwege zijn vermogen om stikstof uit de lucht te halen en in de bodem te brengen, wordt deze plant ook vaak gebruikt in bodemverbeteringsprojecten.

Kortom, de hartbladige els is een veelzijdige plant die zowel esthetische als functionele voordelen biedt.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Plant familie Alnus | Els
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Hartvormig blad, Kustplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Alnus Glutinosa
Gewone els
Vanaf € 16,95
Alnus incana
25 x Witte els - Blote Wortel
€ 62,95
Alnus Glutinosa
25 x Gewone els - Blote Wortel
Vanaf € 42,95
Alnus Incana
Witte els
Vanaf € 39,95
Alnus Glutinosa
Inheemse els
€ 289,95
Alnus Spaethii
Els
Vanaf € 72,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95