Alchemilla alpina

Vrouwenmantel

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Groengele bloemen
  • Bladhoogte 10 cm
  • Bodembedekker

De Alchemilla alpina, beter bekend als vrouwenmantel, is een charmante toevoeging aan elke tuin of rotstuin met haar subtiele groengele bloeiwijze. Deze plant siert uw buitenruimte vooral in de maanden mei en juni wanneer het in bloei staat. De grijsgroene bladeren groeien tot een hoogte van ongeveer 10 cm, wat maakt dat de plant een subtiel maar prachtig accent biedt zonder te overheersen.

Met een volwassen hoogte van circa 15 cm is de Alchemilla alpina een ideale keuze voor wie op zoek is naar een lage vaste plant. Ze stamt af van bergachtige gebieden, wat haar aanpassingsvermogen en weerbaarheid verklaart. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek waar de bodem matig voedselrijk en stenig is, waarmee ze haar oorsprong als alpenplant eer aan doet.

Het is een vrij eenvoudige plant in onderhoud; de Alchemilla alpina houdt van licht vochtige grond, maar is ook redelijk droogtetolerant, wat haar een goede keuze maakt voor minder natte periodes. Deze vrouwenmantel kan het beste in grotere groepen uitgeplant worden, waar ze een bodembedekkende functie zal vervullen en een aangenaam samenwerkingsverband aan kan gaan met de beplanting eromheen.

De reden om de Alchemilla alpina in huis of tuin te plaatsen is niet alleen voor haar esthetische kwaliteit en onderhoudsgemak, maar ook omdat ze een natuurlijke en rustgevende atmosfeer creëert. Dit is een plant die met haar zachte verschijning en bedekkende groei een vleugje van de alpenweides naar uw buitenruimte brengt. Een perfecte keuze dus voor iedereen die streeft naar een tuin met een natuurlijke uitstraling en die tegelijkertijd weinig onderhoud vereist.

Verzorging en water

De Alchemilla alpina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Hierdoor blijft de plant er netjes uitzien en bevordert het de bloei.

Standplaats

De Alchemilla alpina doet het goed op een plek met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Een handige tip voor de Alchemilla alpina is om het in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen, dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

De Alchemilla alpina, ook wel bekend als de Vrouwenmantel, is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn heldergroene bladeren en kleine, gele bloemen voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Vrouwenmantel ook andere courante gebruiken. Zo worden de bladeren van deze plant vaak gebruikt in kruidengeneeskunde vanwege hun samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast kunnen de bloemen worden gedroogd en gebruikt in boeketten of als toevoeging aan potpourri.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 8 tot 12
Hoogte volgroeide plant 20 cm
Plant familie Alchemilla | Vrouwenmantel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 10 cm, Groengele bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak