Actinidia deliciosa 'Atlas'

Kiwi

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lichtgroen blad
  • Roomwitte bloemen
  • Behaarde bladeren
  • Geurend
  • Heerlijke zoete vruchten
  • Klimmende groeiwijze

Ontdek de charme van de Actinidia deliciosa 'Atlas', een unieke kiwiplant die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een essentiële bijdrage levert aan uw fruitteelt. Deze robuuste klimmer siert uw tuin snel met zijn groene, hartvormige bladeren die aan rode bladsteeltjes prijken, een prachtig kleurenspektakel van de natuur.

In de maand juni transformeert 'Atlas' uw tuin in een oase van rust met zijn roomwitte, intens lekker geurende bloemen die uw zintuigen prikkelen. Als mannelijke plant is hij de perfecte bestuiver voor verschillende vrouwelijke kiwivariëteiten, waardoor hij onmisbaar is voor een succesvolle oogst.

Deze kiwi houdt van een beschutte plek in de volle zon en stelt weinig eisen aan de bodem, zolang deze maar gemiddeld vruchtbaar en goed doorlaatbaar is. Winterhard en droogtetolerant, Actinidia deliciosa 'Atlas' is een sterke overlever en een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

Kortom, met de Actinidia deliciosa 'Atlas' geniet u van zowel sierlijke bladvertoningen als de noodzakelijke bestuiving voor uw kiwiplanten. Haal deze natuurlijke schoonheid in huis of tuin voor een weelderige oogst en een verfijnde esthetiek die elk seizoen weer verrast.

Plantenverzorging

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Let op dat de wortels niet te nat worden, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de plant in de winter om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken. Voeg wat organische meststof toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de kiwi plant op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van warmte en heeft veel zonlicht nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

Tip

Overweeg om een steun of pergola te installeren voor de kiwi plant, aangezien hij zich graag omhoog slingert en ondersteuning nodig heeft om te groeien.

De Actinidia deliciosa 'Atlas', ook bekend als de kiwi plant, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn weelderige, groene bladeren en klimmende groeigewoonte, kan deze plant een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is de kiwi plant decoratief, maar het is ook een populaire keuze voor thuis kweken vanwege de heerlijke vruchten die het produceert. Kiwi's zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde en smakelijke aanvulling zijn op het dieet.

Daarnaast wordt de Actinidia deliciosa 'Atlas' ook vaak gebruikt als privacy-scherm of als bodembedekker vanwege zijn weelderige groei en klimmende gewoonte. Het kan ook dienen als een natuurlijke schaduw of windbreker in de tuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Actinidia | Siberische kiwi
Eigenschappen Geurend, Behaarde bladeren, Roomwitte bloemen, Lichtgroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak