Actinidia arguta 'Issai'

Kiwi

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zelfbestuivend
  • Roomwitte bloemen
  • Rijk aan vitamine C
  • Snelgroeiend
  • Vorstbestendig
  • Smaakvolle vruchten

Maak kennis met de Actinidia arguta 'Issai', een charmante verschijning in elke tuin of groot balkon. Deze zelfbestuivende kiwiberry of mini kiwi is een bladverliezende klimplant die, met zijn compacte opgaande groeiwijze, niet alleen een lust is voor het oog maar ook nog eens smaakvolle vruchten produceert. In de zomer, zullen de ovale donkergroene bladeren, bevestigd aan rode steeltjes, uw groene oase sieren en voor een prachtig, speels contrast zorgen.

Tussen juni en juli ontplooit de Actinidia arguta 'Issai' haar roomwitte bloempjes met gele helmknoppen. Deze bloemen verspreiden een subtiele zoete geur, die de zintuigen prikkelt. Na de bloeiperiode kunnen we ons verheugen op de groengele, onbehaarde mini kiwietjes. Met een grootte van ongeveer 2 tot 3 centimeter zijn deze vruchtjes in augustus rijp om geplukt en genoten te worden. Ze zijn bijzonder smaakvol met een zoet en aromatisch karakter – een ware traktatie rechtstreeks van de plant.

Dankzij de voorkeur voor een zonnige standplaats en een vruchtbare, goed doorlatende bodem, is deze plant relatief eenvoudig te verzorgen. Bovendien is de Actinidia arguta 'Issai' zeer winterhard en kan hij goed tegen droogte en luchtvervuiling, wat hem een duurzame keuze maakt voor stedelijke omgevingen.

De reden om de Actinidia arguta 'Issai' een plek in uw tuin of op uw balkon te geven, ligt niet alleen in zijn decoratieve waarde en de smakelijke vruchten, maar ook in de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Deze veelzijdige plant past in diverse tuinontwerpen en biedt jaarlijks weer een nieuwe verrassing met heerlijke zelfgekweekte mini kiwi’s. Zet deze natuurlijke snoepjesfabriek in de zon en geniet van eigen oogst, gezondheid en natuurlijke schoonheid rondom uw huis!

Verzorging en water

De Actinidia Arguta 'Issai' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

Plaats de Actinidia Arguta 'Issai' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

Tip

De Actinidia Arguta 'Issai' is zelfbestuivend, wat betekent dat je maar één plant nodig hebt om vruchten te laten groeien. Als je interesse hebt in het kweken van kiwi's, is dit dus een uitstekende keuze!

De Actinidia Arguta 'Issai', ook wel bekend als de kiwi plant, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn weelderige groene bladeren en rankende groeiwijze, voegt deze plant een tropische uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve eigenschappen, staat de kiwi plant ook bekend om zijn eetbare vruchten. De kleine, sappige kiwi's zijn rijk aan vitamine C en kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in smoothies, desserts en jams.

De Actinidia Arguta 'Issai' is ook een uitstekende keuze voor het bieden van natuurlijke schaduw in de tuin. Door zijn weelderige bladeren en klimmende groeiwijze kan deze plant gebruikt worden om een pergola, veranda of schutting te bedekken, waardoor een aangename koelte ontstaat op warme zomerdagen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Actinidia | Siberische kiwi
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zelfbestuivend, Roomwitte bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak