Acaena microphylla

Stekelnootje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Stekelige bolletjes aan de stengels
  • Blijft het hele jaar door groen
  • Perfecte bodembedekker
  • Geschikt voor rotstuinen en borders
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Onderhoudsarm en makkelijk te kweken

De Acaena microphylla, beter bekend als Stekelnootje, is een charmante, groenblijvende plant die zich uitstekend leent als bodembedekker. De plant is niet alleen mooi vanwege het fijn gevederde blad, maar ook door de sierlijke, stekelige nootjes die na de bloei verschijnen. Deze nootjes geven het Stekelnootje een unieke, decoratieve uitstraling die bijdraagt aan een speelse en interessante textuur in uw tuin.

Naast zijn visuele aantrekkelijkheid is Acaena microphylla ook een praktische keuze. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor gras omdat het beloopbaar is en weinig onderhoud vergt. Het past zich aan verschillende bodemtypen aan en is daardoor erg flexibel in de tuinbouw. Of u nu een pad wilt aanleggen, een gazon wilt vervangen of gewoon mooie groene vlekken tussen stenen wilt creëren, het Stekelnootje zal niet teleurstellen.

Deze plant zou een waardevolle aanwinst zijn voor iedereen die op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke, esthetisch aangename en duurzame toevoeging aan huis of tuin. Het Stekelnootje is niet alleen de populairste Acaena-variant vanwege zijn elegante bladkleur, maar ook vanwege de speelse uitstraling die het aan een buitenruimte geeft. Het brengt een permanente groene aanwezigheid, het hele jaar door, en is daarmee een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar zowel schoonheid als functionaliteit in de tuin of in openbare groenprojecten.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond en mooi te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

Standplaats

Plaats het stekelnootje op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar het kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind.

Tip

Gebruik mulch rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen.

Het stekelnootje, ook wel bekend onder de Latijnse naam Acaena microphylla, is een ideale plant voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn compacte groei en aantrekkelijke bladkleur voegt het stekelnootje een vleugje van elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft het stekelnootje ook praktische toepassingen. De kleine stekels op de vruchten van de plant maken het een effectieve bodembedekker die helpt bij het ontmoedigen van ongewenst ongedierte in de tuin. Daarnaast kan de plant ook gebruikt worden voor het stabiliseren van hellingen en het voorkomen van erosie.

Met zijn lage onderhoudsbehoeften is het stekelnootje een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie en functionele toevoeging aan hun buitenruimte. Of het nu gaat om het decoreren van bloemperken, het bedekken van kale plekken in de tuin of het toevoegen van textuur aan een rotstuin, het stekelnootje is een veelzijdige plant die op diverse manieren kan worden gebruikt.

Bloemkleur Bruin
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 15 cm
Plant familie Acaena | Stekelnootje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acaena Microphylla 'Kupferteppich'
Stekelnootje, kopertapijt
Acaena buchananii
Stekelnootje
Acaena Magellanica
Stekelnootje
Stekelnootje
Stekelnootje
€ 2,95