Pachysandra terminalis

Afhaling promo

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Wintergroen
  • Bodem bedekkend
  • Trekt vlinders aan
  • Tolerant ten opzichte van schaduw
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor gebruik als bodembedekker

Ontdek de charme van Pachysandra terminalis, ook wel bekend als schaduwkruid, die uw tuin of groene ruimte moeiteloos omtovert tot een weelderig groen tapijt. Met zijn rijke, donkergroene bladeren die bijdragen aan een rustgevend, natuurlijk landschap is Pachysandra terminalis de ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke oplossing. Deze winterharde bodembedekker groeit tot een kleine, compacte plant die ook in minder zonnige delen van uw tuin zal floreren.

Tijdens de bloeiperiode van maart tot mei verrast deze plant u met een uitbundige bloei van kleine, witte en aangenaam geurende bloemen, die een leuke afwisseling bieden tegenover de glanzende bladeren. Het schaduwkruid is niet alleen gemakkelijk in onderhoud maar het is ook nog eens droogte resistent, zeewind tolerant en een aantrekkelijke bron van voeding voor bijen, hommels en vlinders. Zijn weerstand tegen drogere omstandigheden maakt het een uitstekende keuze voor de hedendaagse tuin waar waterbeheer steeds belangrijker wordt.

Het planten van Pachysandra terminalis biedt u een schitterende kans om duurzame biodiversiteit te ondersteunen en tegelijkertijd te genieten van een praktische, esthetische aanvulling op uw buitenruimte. Of u nu een schaduwrijke plek in uw tuin wilt opvullen of een groene omlijsting voor uw terras of pad zoekt, schaduwkruid staat garant voor een bed van groen dat elke bezoeker zal waarderen. Haal de Pachysandra terminalis vandaag nog in huis of tuin en geniet van de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en zorgeloos tuinplezier.

Verzorging en water

Om je Pachysandra Terminalis gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water omdat dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late namiddag om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Het onderhoud van de Pachysandra Terminalis is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant en knip dode bladeren en bloemen af om de groei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar een lichte bemesting om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Pachysandra Terminalis gedijt het beste op een plek in de tuin waar halfschaduw heerst. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon, maar wel voldoende licht krijgt. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig gehouden worden.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Pachysandra Terminalis is om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid. Steek je vinger in de grond om te voelen of deze licht vochtig is. Op deze manier voorkom je dat de plant te veel water krijgt.

De Pachysandra Terminalis, ook wel bekend als de Japanse Spurrie, is een populaire plant voor decoratief gebruik in tuinen en landscaping. De plant is wintergroen en heeft glanzende, groene bladeren die een dicht tapijt vormen, waardoor het ideaal is voor bodembedekking onder struiken en bomen.

Naast decoratief gebruik heeft de Pachysandra Terminalis ook enkele andere courante toepassingen. Door zijn dichte groeiwijze is de plant bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het voorkomen van onkruidgroei. Daarnaast biedt de plant bescherming aan de bodem tegen erosie, wat vooral handig is op hellingen en in tuinen met losse grond.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 30 cm
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Glimmend groen blad, Vakbeplanting, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pachysandra terminalis 'Green Carpet'
Schaduwkruid