PRUNUS PERSICA 'GROSSE MIGNONNE' (MME GAUJARD)
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS PERSICA 'GROSSE MIGNONNE' (MME GAUJARD)

Perzik

Prunus persica 'Grosse Mignonne': Een Tijdloze Franse Favoriet

Prunus persica 'Grosse Mignonne', beter bekend als de Grosse Mignonne perzik, is een kleine fruitboom met een rijke geschiedenis en een schat aan charme. Ontdek waarom deze Franse favoriet een tijdloze toevoeging is aan elke tuin:

Kenmerken:

  • Oorsprong: Deze bladverliezende fruitboom heeft zijn wortels in Frankrijk en was al in de mode tijdens het bewind van Lodewijk XIV. De Grosse Mignonne perzik draagt dus niet alleen vruchten, maar ook een vleugje geschiedenis.

  • Gestalte: Met een bossige, opgaande habitus voegt deze perzikboom een gevoel van weelderigheid toe aan elke buitenruimte. Zijn lancetvormige, bijna gaafrandige bladeren dragen bij aan het aantrekkelijke groen van de boom.

  • Bloei: In april toont de Grosse Mignonne kleine, lichtroze bloemen met een verleidelijk donkerroze centrum. De bloei voegt een delicaat tintje aan de lente en nodigt bestuivende insecten uit.

  • Vruchten: De middelgrote vruchten zijn lichtbehaard en hebben een gele grondkleur. Wat ze echt onderscheidt, is de intense donkerrode tot bruinrode kleur aan de zonnezijde. Dit is een visueel feest en belooft smaakvolle perziken.

  • Zelffertiel: Deze perzikboom is zelffertiel, wat betekent dat hij in staat is om vruchten voort te brengen zonder de hulp van bestuiving door andere bomen. Dit maakt hem praktisch voor tuinen van verschillende groottes.

  • Standplaats: De Grosse Mignonne perzik gedijt het beste op een beschutte standplaats met zuidelijke oriëntatie. Of het nu volle zon of halfschaduw is, deze boom voelt zich thuis in een humusrijke, goed doorlatende grond.

  • Winterhardheid: Over het algemeen is deze perzik goed winterhard. Let echter op late vorst in de lente, want de bloesems zijn hier gevoelig voor.

  • Tolerantie: De Grosse Mignonne perzik vertoont tolerantie tegenover zeewind en luchtvervuiling. Bovendien kan hij bijen en vlinders aantrekken, waardoor je tuin tot leven komt.

Voeg de Prunus persica 'Grosse Mignonne' toe aan je tuin en laat je betoveren door zijn heerlijke vruchten en de tijdloze elegantie die hij met zich meebrengt.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken