PRUNUS PERSICA 'AMSDEN'
€39,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS PERSICA 'AMSDEN'

Perzik

Prunus persica 'Amsden': Sappige Zoete Verleidingen

Prunus persica 'Amsden', beter bekend als de Amsden perzik, is een prachtige toevoeging aan tuinen en boomgaarden. Hier zijn enkele kenmerken die deze fruitboom tot een smakelijke verleiding maken:

Kenmerken:

  • Grootte en Vorm: Deze bladverliezende fruitboom heeft een kleine tot middelgrote gestalte met een bossige en opgaande habitus. Zijn vorm voegt een aangename dimensie toe aan de buitenruimte.

  • Bladeren: De lancetvormige, bijna gaafrandige bladeren van de Amsden perzik zijn donkergroen, waardoor een weelderig bladerdak ontstaat dat de omgeving verfraait.

  • Bloei: Tijdens de maanden april en mei onthult de Amsden perzik lichtroze, stervormige bloemen met een intrigerend donkerroze centrum. De bloei voegt een visueel aantrekkelijk element toe aan de boom.

  • Vruchten: De lichtbehaarde vruchten, bekend als perziken, hebben een verleidelijke uitstraling. Met een gele grondkleur en een levendige, felrode blos aan de zonnezijde zijn ze niet alleen visueel aantrekkelijk maar beloven ze ook een sappige zoete smaak.

  • Zelffertiel: De Amsden perzik is zelffertiel, wat betekent dat hij in staat is om vruchten te produceren zonder de noodzaak van bestuiving door andere bomen. Dit maakt hem een praktische keuze voor tuinen met beperkte ruimte.

  • Standplaats: Deze fruitboom gedijt het beste op een beschutte standplaats met zuidelijke oriëntatie. Hij verkiest volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in een humusrijke, goed doorlatende grond.

  • Winterhardheid: De Amsden perzik is over het algemeen goed winterhard, maar het is belangrijk op te merken dat de bloesems gevoelig zijn voor late vorst in de lente.

  • Tolerantie: Deze perzikboom vertoont tolerantie tegenover zeewind en luchtvervuiling, en draagt bij aan het aantrekken van bijen en vlinders.

Voeg de Prunus persica 'Amsden' toe aan je buitenruimte en geniet van de prachtige bloesems en de heerlijke, sappige perziken die deze boom te bieden heeft.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken