ROSA QUEEN ELIZABETH
€6,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

ROSA QUEEN ELIZABETH

Er zijn vele koninginnenprachtige rozen in de wereld, maar in 1954, na haar kroning, werd de prachtige roze grandiflora roos 'Queen Elizabeth', naar haar vernoemd, geïntroduceerd en werd al snel een favoriet in tuinen en parken wereldwijd. 

Rosa 'Queen Elizabeth' is een bijzonder populaire, middelgrote floribundaroos die in 1954 door Lammerts geïntroduceerd werd. Deze grootbloemige roos heeft een bossig opgaande, goed vertakte, compacte vorm met middelgrote, donkergroene, sterk glanzende bladeren. Hij bloeit in de zomer met grote, sterk gevulde, licht geurende, zilverroze bloemen (diam. 8-10 cm) en de uitbloei is lichtroze.

Rosa 'Queen Elizabeth' houdt van een zonnige standplaats en een licht vochtige, maar zeer goed doorlaatbare bodem. Hij doet het behoorlijk in alle grondsoorten. Deze roos is goed winterhard, verdraagt zeewind en luchtvervuiling, lokt bijen en insecten en is goed ziekteresistent.

Stukje geschiedenis:

'Queen Elizabeth' volgt de traditie van vernoeming van rozen naar gevierde vorsten. Haar voorouder Koningin Victoria wordt herdacht door de mooie bourbonroos 'La Reine Victoria' die in 1872 gekweekt werd door de Franse rozenkenner Joseph Schwarz uit Lyon. Deze 'eeuwig bloeiende' schoonheid is sterk geurend, met volledig gevulde bolvormige bloemen, verdraagt enige schaduw en kan zelfs in containers worden gekweekt.

De moderne 'Queen Elizabeth' werd gekweekt door Dr. Walter Lammerts uit Californië, en heeft in de afgelopen 60 jaar consequent vele prijzen gewonnen, waaronder de Portland Gold Medal, (1954), de All-America Rose Selections winnaar, USA, (1955), de American Rose Society Gold Medal, (1957), Golden Rose of the Hague, (1968), de World's Favorite Rose, (1979) en in 2015 de Award of Excellence voor Best Established Rose. Er is ook een klimmende vorm, plus witte en blush versies.

 

 

 

 

Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant