PRUNUS AVIUM 'EARLY RIVERS'
€12,80


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PRUNUS AVIUM 'EARLY RIVERS'

Kers

Prunus avium 'Early Rivers'' of Engelse kers of Franse is een oude Engelse variëteit die omstreeks 1872 in de handel gebracht werd. Het is een middelgrote boom met een krachtig opgaande en breedgespreide vorm. De bladeren zijn eivormig tot langwerpig en scherp getand, de bladkleur is donkergroen in de lente en zomer en oranjerood in de herfst. Prunus avium'Early Rivers''bloeit voornamelijk rond midden april met geurende witte bloempjes, de plant is zelfsteriel en heeft nood aan een goede bestuiver zoals o.a.'Burlat'' . De kersen zijn licht conisch, breed rond, blinkend donkerrood en hebben een zeer sappige, frisse, zoete smaak en gemiddeld vast vruchtvlees. Deze kers is goed winterhard, verdraagt wat droogte, is zeewind en luchtvervuiling tolerant, lokt bijen en vlinders en vertoont ook een mooie herfstkleur.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pluktijd
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Specifieke kenmerken