MOLINIA CAERULEA 'HEIDEBRAUT'
€2,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

MOLINIA CAERULEA 'HEIDEBRAUT'

Pijpestrooitje

Molinia caerulea 'Heidebraut': De Betovering van Herfsttinten

Molinia caerulea 'Heidebraut' is als een betoverende bruid van de heide, stralend in herfsttinten. Laten we vijf kenmerken belichten die dit charmante siergras zo uniek maken:

  • Sterke en Gracieus: 'Heidebraut' heeft stevige bloemstengels en een elegante, rechtopgaande habitus. Dit geeft een gevoel van kracht en gratie, waardoor het een opvallende aanwezigheid is in de tuin.
  • Herfstverkleuring als Gouden Stralen: Terwijl de herfst haar intrede doet, transformeren de middengroene, grasachtige bladeren in een warme strogele kleur. Dit brengt gouden stralen in de tuin, een betoverende weerspiegeling van de herfstzon.
  • Langdurige Bloei en Kleurverandering: 'Heidebraut' bloeit van juli tot oktober, waarbij de bloempluimen eerst paarsbruin zijn en later transformeren naar een betoverende geelbruine tint. Zo verandert de tuin gedurende de herfst in een kunstwerk van kleuren.
  • Veelzijdige Toepassingen: Door de diverse standplaatsmogelijkheden, van volle zon tot halfschaduw, past 'Heidebraut' perfect in verschillende tuinontwerpen. Het is prachtig als solitaire plant, langs de vijverrand, in graveltuinen, prairietuinen en als groepsbeplanting.
  • Schoonheid in de Veranderende Licht: De herfst brengt speciale lichtomstandigheden met zich mee, en 'Heidebraut' maakt daar optimaal gebruik van. Het spel van licht en schaduw onthult de diverse tinten van goudgeel en bruin, waardoor elke dag een nieuwe sfeer ontstaat.

Molinia caerulea 'Heidebraut' is als een sprookjesachtige bruid van de herfst, en voegt een vleugje betovering toe aan elke tuin. Of het nu de stevige bouw is, de prachtige herfstverkleuring of de veelzijdigheid in gebruik, dit siergras weet de harten van tuinliefhebbers te veroveren. Ervaar de magie van de herfst met dit prachtige gras in je tuin.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant