MISCANTHUS SINENSIS 'KLEINE FONTAENE'
€3,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

MISCANTHUS SINENSIS 'KLEINE FONTAENE'

Scherpgroen

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontäne': Sierlijke Fontein van Groen en Wit

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontäne' is een betoverende grassoort die je tuin siert met zijn gracieuze vorm en veranderende tinten. Laten we de kernpunten van dit prachtige siergras verkennen:

  • Elegante Structuur: 'Kleine Fontäne' heeft een medium formaat en een opgaande, bossige vorm. Zijn smalle, lineaire bladeren zijn middengroen met een opvallende verticale witte middenstreep, wat een sierlijke uitstraling geeft.
  • Betoverende Bloei en Verkleuring: Tussen eind augustus en november toont 'Kleine Fontäne' roodbruine bloempluimen, die later in de herfst veranderen naar een serene combinatie van romigwit en zilverwit, waardoor je tuin een rustgevende en subtiele uitstraling krijgt.
  • Zonnige Voorkeur: Dit prachtriet gedijt het beste in volle zon. De overvloed aan zonlicht helpt bij de ontwikkeling van gezonde, weelderige bladeren en een overvloedige bloei.
  • Geschikte Bodem en Toleranties: 'Kleine Fontäne' houdt van goed doorlatende, lichtvochtige, en vruchtbare grond. Het is goed winterhard en eenmaal gevestigd, kan het droogte verdragen. Het is ook resistent tegen ziekten en plagen, en het kan omgaan met luchtvervuiling en zeewind.
  • Duurzame Schoonheid: Eenmaal gevestigd, zal 'Kleine Fontäne' jaar na jaar zijn elegantie tonen, met minimale zorg en onderhoud. Het voegt een tijdloze, rustige sfeer toe aan elke tuin.

Miscanthus sinensis 'Kleine Fontäne' biedt een serene fontein van groen en wit in je tuin. Met zijn gracieuze vorm, betoverende bloei en vermogen om zich aan te passen aan verschillende omgevingen, zal dit siergras zeker een favoriete keuze zijn voor liefhebbers van tuinontwerp. Laat 'Kleine Fontäne' deel uitmaken van je tuinlandschap en geniet van zijn tijdloze schoonheid gedurende alle seizoenen.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur bloem
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant