FESTUCA GLAUCA 'UCHTE'
€2,55


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

FESTUCA GLAUCA 'UCHTE'

Zwenkgras

Festuca glauca 'Uchte': Zwenkgras 'Uchte'

Festuca glauca 'Uchte', bekend als zwenkgras 'Uchte', is een charmante en wintergroene grassoort met opvallende eigenschappen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en groeiomstandigheden van deze plant:

  • Bladeren en Groeiwijze: Zwenkgras 'Uchte' vormt compacte, bijna koepelvormige pollen met fijn, wintergroen blad. De bladeren hebben een opvallende blauwgrijze tot blauwzilveren kleur, waardoor ze een aantrekkelijk visueel aspect toevoegen aan tuinen.
  • Bloei: De bloeiperiode van Festuca glauca 'Uchte' valt tussen juni en juli. De bloemaren zijn romig tot zilverwit van kleur, hoewel de bloemen over het algemeen niet erg opvallend zijn.
  • Groeiomstandigheden: Zwenkgras 'Uchte' gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te vruchtbaar is, omdat dit de compacte groei kan verstoren en de kleur van de bladeren kan beïnvloeden.
  • Eigenschappen: Dit zwenkgras is goed droogtetolerant, waardoor het een goede keuze is voor drogere tuinen. Bovendien verdraagt het zeewind en luchtvervuiling, waardoor het geschikt is voor diverse tuinomgevingen. Het heeft over het algemeen weinig last van ongedierte of ziektes, hoewel af en toe roest kan optreden.
  • Toepassing: Festuca glauca 'Uchte' is ideaal voor rotstuinen, als bodembedekker, in borders of als accentplant. De opvallende blauwgrijze kleur maakt het een geweldige keuze om contrast toe te voegen aan de tuin.

Dankzij zijn compacte groeiwijze en opvallende kleur is Festuca glauca 'Uchte' een aantrekkelijke toevoeging aan tuinen en landschappen, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar wintergroene en droogtebestendige planten met een visuele impact.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant