CAREX BUCHANANII
€2,75


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

CAREX BUCHANANII

Zegge

Carex buchananii: Levendigheid in Oranje en Groen

Carex buchananii, ook bekend als Rode zegge, is een charmant groenblijvend gras met kenmerkende oranjebruine bladeren en intrigerende bloemaren. Hier zijn de kernpunten die dit siergras definiëren:

  • Levendige Bladkleur en Vorm: Een opvallend kenmerk van Carex buchananii zijn de smalle, overhangende bladeren met een warme oranjebruine kleur. Deze bladeren voegen een levendige en aantrekkelijke dimensie toe aan de tuin.
  • Boeiende Bloeiwijze: Van juli tot september ontvouwen zich de kenmerkende bruine bloemaren van de Rode zegge. Deze bloemaren zijn subtiel en dragen bij aan de algehele charme van het siergras.
  • Veelzijdige Standplaatsvereisten: Carex buchananii gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Het is belangrijk om een goed doorlatende bodem te bieden, vooral in de winter, om te voorkomen dat de wortels te nat worden.
  • Aanpassingsvermogen aan Diverse Omgevingen: Dit siergras is redelijk droogtetolerant, waardoor het geschikt is voor tuinen met wisselende weersomstandigheden. Bovendien kan het goed omgaan met zeewind en luchtvervuiling.
  • Verrijkend Tuinlandschap: Carex buchananii voegt een levendig kleurcontrast toe aan het tuinlandschap. Het kan worden gebruikt als bodembedekker, in borders, of in potten en draagt bij aan een aantrekkelijke en levendige buitenruimte.

Met zijn warme, oranjebruine bladeren en subtiel intrigerende bloemaren is Carex buchananii een veelzijdige keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar levendigheid en variatie in hun tuin. Laat dit siergras een opvallend element zijn in je tuinontwerp en geniet van de kleurrijke accenten die het brengt.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant