CALAMAGROSTIS ARUNDINACEA (= STIPA ARUND.)
€3,15


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

CALAMAGROSTIS ARUNDINACEA (= STIPA ARUND.)

Struisriet

Calamagrostis arundinacea: Sierlijk Siergras voor het Hele Jaar

Calamagrostis arundinacea, een siergras dat zowel verfijning als veerkracht belichaamt, is een aanwinst voor elke tuin. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en zorgaspecten van dit prachtige siergras:

  • Winterhardheid en Weerstand: Calamagrostis arundinacea is goed winterhard en kan uiteenlopende weersomstandigheden doorstaan. Zijn vermogen om in de winter vroeg uit te lopen, maakt het een van de eerste decoratieve grassen van het seizoen.
  • Herfstverkleuring: Een opvallende eigenschap van dit siergras is de prachtige herfstverkleuring. Het gras transformeert naar warme tinten, waardoor het een visueel aantrekkelijke keuze is voor het najaar.
  • Bloei en Uitzaaiing: Calamagrostis arundinacea bloeit vanaf juni-juli, met elegante bloempluimen die een subtiele charme toevoegen. Het gras kan zich lichtjes uitzaaien, waardoor het zich op een natuurlijke manier kan verspreiden.
  • Standplaats: Dit siergras gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in gedeeltelijke schaduw. Dit maakt het geschikt voor verschillende tuinomgevingen.
  • Jaarrond Decoratief: Een bijzonder kenmerk van Calamagrostis arundinacea is dat het het hele jaar door decoratief is. Of het nu de elegante bloei in de zomer, de herfstverkleuring of de wintervroege uitloop is, het gras voegt altijd schoonheid toe aan de tuin.
  • Onderhoud: Over het algemeen is dit siergras gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig snoeien in het voorjaar helpt bij het behouden van een nette vorm en het bevorderen van gezonde groei.

Calamagrostis arundinacea is een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een siergras dat het hele jaar door visueel aantrekkelijk is. Zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende groeiomstandigheden en zijn elegante bloei maken het een waardevolle aanvulling op elke tuin.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant