CALAMAGROSTIS ACUTIFLORA 'OVERDAM'
€2,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

CALAMAGROSTIS ACUTIFLORA 'OVERDAM'

Struisriet

Calamagrostis acutiflora 'Overdam': Een Siergras van Contrast en Pracht

Calamagrostis acutiflora 'Overdam' is een opmerkelijk siergras dat uitblinkt in zijn contrasterende bladeren en aantrekkelijke bloemen. Hier zijn de kernpunten van deze veelzijdige grassoort:

  • Contrastrijke Bladverdeling: 'Overdam' wordt gekenmerkt door zijn opvallende bladeren met een groene kleur en een opvallende witte tot roomwitte bladrand. Dit biedt een uniek contrast en voegt een visueel interessant element toe aan je tuin.
  • Sierlijke Bloemen en Transformeerbare Kleuren: Tijdens de bloeiperiode, van eind juni tot augustus, vertoont 'Overdam' prachtige paarsbruine bloemaren. Naarmate de herfst aanbreekt, veranderen deze bloemen in een aantrekkelijke goudkleurige tint, waardoor het gras een blijvende aantrekkingskracht heeft gedurende meerdere seizoenen.
  • Optimale Standplaats en Bodemvereisten: Dit siergras gedijt het best in de volle zon en verlangt een vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het toont zijn pracht in diverse tuinomgevingen.
  • Robuust en Aanpasbaar: 'Overdam' is goed winterhard en kan matig tot redelijk droge periodes doorstaan. Bovendien is het tolerant tegen zeewind en luchtvervuiling, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende locaties.
  • Veelzijdig Gebruik: Dit siergras is veelzijdig in zijn toepassing. Het is geschikt voor groepsbeplanting, prairietuinen, onderhoudsarme tuinen, erosiebescherming en bloemschikken. De aantrekkelijke bladeren maken het ook een favoriet voor informele tuinbeplantingen.

Breng een dynamisch contrast en blijvende schoonheid in je tuin met Calamagrostis acutiflora 'Overdam'. Laat dit siergras een opvallend kenmerk zijn in je tuinontwerp, en geniet van de wisselende kleuren en texturen gedurende het jaar.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Hoogte volgroeide plant