PETERSELIE BRAVOUR/912
€2,55


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

PETERSELIE BRAVOUR/912

Peterselie is onmisbaar in de keuken. Het is gemakkelijk te kweken en handig om altijd bij de hand te hebben. Voor optimale smaak, deze fijn gekrulde peterselie oogsten en vers gebruiken volgens behoefte.

Zaai peterselie binnenshuis in potjes bij 20°C, plant de zaailingen, als ze nog vrij klein zijn, in de tuin op ca.25 cm van elkaar. Zaai buiten in rijen op 25 cm afstand van elkaar. Zaaidiepte: 0,5-1 cm. Dun de kiemplanten uit tot op 15 cm van elkaar. Een paar uur het zaad in lauw water weken, voor het zaaien, versnelt het kiemproces.

 

  J F M A M J J A S O N D
Zaaien    X X X  X X
 X X
 X      
Oogsten          X  X X X X X X
X

 

Optimale kiemtemperatuur: 15-20 °C
Gemiddelde kiemduur: 22-30 dagen
Inhoud verpakking: 5 g
Zaden per gram: 600

Catalogus