Leucothoe axillaris 'Curly Red'

Druifheid

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 11,66 per stuk
  • Compacte groei
  • Decoratief blad
  • Bladhoudend
  • Geschikt voor heidetuin
  • Druifheid
  • Leucothoe axillaris 'Curly Red'

Ontdek de charme van Leucothoe axillaris 'Curly Red', beter bekend als de druifheide, een unieke toevoeging aan ieder groen assortiment. Deze breed uitgroeiende en bossige heester is niet enkel een groenblijvende plant, maar een ware bezienswaardigheid gedurende het hele jaar door zijn decoratieve, glanzende en gekrulde bladeren. In het voorjaar pronkt hij met subtiele geurige, witte bloemen, maar het zijn vooral de sierlijke bladeren die de aandacht trekken. Bij hun ontluiking betoveren ze met hun rode kleur, om daarna over te gaan in een levendig groen en ten slotte in de herfst om te toveren tot een warm roodpaars spektakel.

Ideaal voor de Nederlandse tuinliefhebber, gedijt deze druifheide uitstekend in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De plant vraagt om een frisse, goed doorlaatbare grond met een neutrale tot zure pH. Ondanks zijn trage groei heeft de 'Curly Red' de prettige eigenschap dat hij met worteluitlopers zichzelf uitbreidt, wat resulteert in een volle, rijke aanblik. Qua onderhoud is deze heester zeer onderhoudsvriendelijk; weinig snoei is vereist om hem in vorm te houden. Daarnaast is hij ook winterhard, wat hem perfect maakt voor het Nederlandse klimaat.

Niet alleen in de volle grond is de Leucothoe axillaris 'Curly Red' een prachtige verschijning, maar ook in potten op het balkon of terras weet hij de show te stelen. Voor liefhebbers van heidetuinen is deze heester een absolute must-have, en door zijn sierlijke bladeren is hij bovendien bijzonder geschikt als snijheester voor bloemschikken.

Kortom, met de Leucothoe axillaris 'Curly Red' haalt u een veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en opvallende plant in huis of tuin, die met zijn veranderende kleurenpracht en structuur elk seizoen iets unieks toevoegt aan uw groene oase. Geniet van de natuurlijke schoonheid die deze druifheide te bieden heeft!

Verzorging en water

De Leucothoe axillaris 'Curly Red' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef in de zomermaanden wat meer water dan in de winter. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet teveel water te geven.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar wat meststoffen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Leucothoe axillaris 'Curly Red' op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Halfschaduw is ideaal voor deze plant. Zorg voor een beschutte plek uit de wind.

Tip

De Leucothoe axillaris 'Curly Red' houdt van zure grond, voeg af en toe wat tuinturf toe aan de grond om de plant gelukkig te houden.

Leucothoe axillaris 'Curly Red' is een prachtige en decoratieve plant die vaak gebruikt wordt in tuinen en landschapsontwerpen. Met zijn opvallende rode bladeren voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt Leucothoe axillaris 'Curly Red' ook vaak gebruikt als bodembedekker. De dichte groeiwijze van de plant maakt hem perfect voor het bedekken van kale grond en het onderdrukken van onkruid.

Daarnaast is deze plant ook geschikt voor gebruik als borderplant en kan hij langs paden en opritten worden geplant om een mooie overgang tussen verschillende delen van de tuin te creëren.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Leucothoe | Druifheid
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Heidetuin, Bladhoudend, Decoratief, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Leucothoe Lovita (= 'Zebonard')
Druifheid
Leucothoe Scarletta (= 'Zeblid')
Druifheide
Vanaf € 10,95
Leucothoe Fontanesiana 'Rainbow'
Druifheide
Vanaf € 10,95