Bouteloua gracilis

Muskietengras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Droogte tolerant
  • Laag onderhoud
  • Bestand tegen betreding
  • Attractief voor vlinders en vogels
  • Perfect voor prairietuinen
  • Geschikt voor bodembedekking

De Bouteloua gracilis, beter bekend als muskietengras, is een charmante toevoeging aan elke tuin of binnenruimte. De sierlijke blauwgroene bladeren, die een ruw gevoel hebben en prachtig overhangen, bieden een unieke textuur en kleurstelling. Wanneer de herfst arriveert, transformeert de kleur van deze bladverliezende grassoort naar schitterende purperbruine tinten, die een warme gloed geven aan uw tuin of balkon.

Tussen juni en augustus toont het muskietengras zijn ware schoonheid door middel van de paarsrode bloemaren die boven de bladeren uitsteken. Deze bloei zorgt voor een opvallend aspect in elke plantenverzameling. Muskietengras is niet alleen een esthetische keuze, het is ook een praktische. De plant is extreem droogtetolerant, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die een onderhoudsarme tuin waarderen. Bovendien staat de plant sterk in zijn schoenen als het gaat om het weerstaan van zeewind en luchtvervuiling, waardoor het een duurzame optie is voor stedelijke omgevingen.

Daarnaast is de Bouteloua gracilis een ideale keus voor een zonnige standplaats. Het verlangt naar een goed doorlaatbare grond die niet te nat is, wat het gemakkelijk maakt om te integreren in diverse tuinstijlen, van xeriscapetuinen tot moderne, strakke buitenruimtes. De combinatie van visuele aantrekkelijkheid en eenvoudige verzorging maakt dit grassoort een perfecte keuze voor elke plantenliefhebber.

Kortom, het muskietengras is niet alleen een blikvanger door zijn unieke bloemen en seizoenskleuren, maar het is ook een sterke en weinig eisende plant die zal blijven floreren onder de meest uitdagende omstandigheden. Voor een vleugje natuurlijke elegantie en probleemloze verzorging is de Bouteloua gracilis een plant die u zeker in huis of tuin zou moeten plaatsen.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef dus regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Houd de plant vrij van onkruid en snoei eventuele dode of beschadigde stengels weg om de groei van de plant te stimuleren.

Standplaats

Zet het Muskietengras op een zonnige plek, waar het minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

Tip

Voeg af en toe een beetje meststof toe om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

Bouteloua gracilis, ook bekend als muskietengras, is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen, borders en landschapsontwerpen. Met zijn fijne groeiwijze en delicate bloemen voegt deze plant een mooie textuur en beweging toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve doeleinden wordt muskietengras ook vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn snelle groei en vermogen om zich te verspreiden. Het is een uitstekende keuze voor het stabiliseren van de bodem op hellingen en het voorkomen van erosie.

Daarnaast heeft muskietengras ook ecologische voordelen, aangezien het bijdraagt aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op natuurlijke en wilde tuinen.

Bloeimaand
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Bouteloua | Muskietengras
Standplaats Zon
Eigenschappen Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Arundo donax
Pijlriet
Briza media
Trilgras
Arundo donax 'versicolor'
Pijlriet