Agropyron magellanicum

Kweekgras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Winterhard en geschikt voor diverse klimaten
  • Groeit goed op verschillende grondsoorten
  • Licht woekerende plant, ideaal als bodembedekker
  • Bladhoogte van ongeveer 30 cm
  • Draagt bij aan een natuurlijke uitstraling in de tuin
  • Geschikt voor gebruik in borders, als siergras of voor natuurlijke tuinen

Ontdek de Agropyron magellanicum, beter bekend als kweekgras, een wintergroene schoonheid die uw buitenruimte het hele jaar door van kleur en structuur voorziet. Dit siergras is de ideale keuze voor liefhebbers van onderhoudsvriendelijke tuinen, aangezien het nauwelijks snoeiwerk vereist en zichzelf trots staande houdt met minimale zorg.

Dankzij de warmteminnende aard, gedijt de Agropyron magellanicum optimaal op een zonnige plek waar het zijn elegante blad volledig kan etaleren. Het is verrassend tolerant ten aanzien van droge bodems, waardoor het een fantastische keuze is voor zanderige of rotsachtige tuinen die andere planten minder goed verdragen. Bovendien, als u in een kustgebied woont, zal dit siergras u verblijden met zijn weerstand tegen zeewind, waardoor het een prachtige en praktische aanvulling is voor uw kusttuin.

De Agropyron magellanicum is niet alleen duurzaam en stevig, maar brengt ook een unieke esthetiek in uw exterieur. De fijne textuur en subtiele groentinten van het blad vormen een prachtig contrast met bloeiende planten of kunnen gebruikt worden om een serene, natuurlijke ambiance te creëren in elke tuin of op elk balkon. Het wintergroene karakter zorgt ervoor dat uw tuin zelfs in de koudste maanden een lust voor het oog blijft.

Waarom zou u dus kiezen voor de Agropyron magellanicum? Simpelweg omdat deze plant weinig eisen stelt, een robuuste toevoeging is voor tuinen die te maken hebben met droogte en zeewind, en omdat het met zijn subtiele schoonheid een onmiskenbare charme toevoegt aan elke buitenruimte. Haal deze plant in huis of in de tuin en geniet van de moeiteloze elegantie die het met zich meebrengt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat Agropyron magellanicum regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant in het voorjaar een dunne laag compost om de groei te bevorderen.

Standplaats

Agropyron magellanicum gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan de felle middagzon.

Tip

Houd de grond rondom de plant goed los en luchtig door regelmatig te harken. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant.

Agropyron magellanicum, ook bekend als kweekgras, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.

Decoratief gezien is het een prachtige plant die een natuurlijke uitstraling geeft aan tuinen, borders en plantenbakken. Met zijn delicate groene bladeren voegt het een vleugje frisheid toe aan elke omgeving.

Daarnaast heeft het ook andere courante gebruiken. Zo wordt het kweekgras vaak gebruikt als bodembedekker om onkruid te onderdrukken en de bodem te beschermen tegen erosie. Ook kan het dienen als veevoer of als natuurlijke mulch in tuinen.

Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Agropyron | Kweekgras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Licht woekerende plant, Bladhoogte 30 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Andropogon gerardii
Baardgras
Bouteloua gracilis
Muskietengras
Ammophila arenaria
Helmgras
Arundo donax
Pijlriet
Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum'
Glanshaver
Briza media
Trilgras
Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus'
Goudvossestaart
Arundo donax 'versicolor'
Pijlriet