50 x Allium Moly

Sierui
exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 01/09/2024

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige gele bloemen
  • Groeit in grote groepen
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Makkelijk te onderhouden
  • Bloeit in het voorjaar
  • Goed bestand tegen droogte

Ontdek de charme van de Allium Moly, een prachtige sierui die uw tuin of huiskamer doet oplichten met zijn grijsgroene blad en stralende, gele bloemen. De Allium Molly staat bekend om zijn rijke en langdurige bloeiperiode, waardoor u lang kunt genieten van de fraaie stervormige bloemschermen die een heerlijke geur verspreiden. Het lancetvormige blad van deze soort blijft bovendien lang mooi, wat de plant een aanhoudende aantrekkingskracht geeft.

Deze lage sierui is uitermate geschikt voor veelzijdig gebruik in uw tuin. Of u nu op zoek bent naar een opvallende toevoeging voor uw border, een natuurlijke touch in uw rotstuin of een kleurrijke blikvanger in een heidetuin, de Allium Moly voelt zich overal thuis. Bovendien is deze sierui perfect voor verwildering, waardoor u elk jaar weer kunt rekenen op een prachtig terugkerende bloei.

De variëteit 'Jeannine' verdient speciale aandacht; deze is bijzonder rijkbloeiend en valt op met haar kaarsrechte, sterke bloemstelen. Het is uniek dat bijna elke bol twee van deze prachtige bloemstelen produceert. De Allium Moly 'Jeannine' is een eerbetoon aan de vrouw van Michael Hoog, wat een bijzondere persoonlijke tint geeft aan deze plant.

Kortom, de Allium Moly is een ware aanvulling voor iedere tuinier die op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke, langbloeiende en geurende plant. Met zijn zonnige bloemen en decoratieve bladeren biedt de sierui maandenlang plezier. De Allium Moly is niet alleen een genot voor het oog, maar trekt ook nuttige insecten zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in uw tuin ten goede komt. Maak uw tuin of huis compleet met deze levendige en betrouwbare sierui; een prachtige keuze voor een kleurrijk en levendig accent in elk seizoen!

Verzorging en water

De Allium Moly heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om te voorkomen dat de bloemen bederven.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om energie te steken in nieuwe groei. In het najaar kun je de plant terugsnoeien tot net boven de grond om de groei voor het volgende seizoen te bevorderen.

Standplaats

De Allium Moly gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind.

Tip

Plant de Allium Moly in groepen voor een speels en kleurrijk effect in de tuin.

De Allium Moly, ook wel bekend als de sierui, is een prachtige aanvulling op elke tuin. Met zijn opvallende gele bloemen en lange stengels, is deze plant perfect voor decoratief gebruik in borders, rotstuinen en bloembakken.

Naast zijn esthetische waarde, heeft de Allium Moly ook verschillende andere courante gebruiken. Zo wordt deze plant vaak gebruikt in de kruidentuin vanwege zijn licht knoflookachtige smaak. De bloemen zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt als decoratie in salades en andere gerechten.

Daarnaast staat de Allium Moly bekend om zijn insectenwerende eigenschappen. Door de sterke geur van de plant, worden ongedierte zoals slakken en luizen op afstand gehouden, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke biologische tuin.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 35 cm
Plant familie Allium | Bieslook
Standplaats Zon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak