KRUIDENTUIN 5 M² - 30 PLANTEN
€74,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

KRUIDENTUIN 5 M² - 30 PLANTEN

Wij bieden u graag een (border) pakket kruidentuin aan, goed voor 5 m2, 5 soorten x 6 planten = 30 planten (pot 9 cm x 9 cm verpakt).

In de volle grond heb je  de meeste mogelijkheden, nagenoeg alle kruiden kunnen in de volle grond geplaatst worden en vaak heb je daarbij ook nog de ruimte om een paar speciale gevallen in een pot te houden.  

 

 


Uw kruidentuin:

   

 MENTHA SPICATA 'MAROCCO'

Marrokaanse munt

 ALLIUM SCHOENOPRASUM

Bieslook

 Het is een groenblijvende vaste plant met een bossige, kruipende, bodembedekkende habitus en lancetvormige, donkergroene, aromatische bladeren. Deze Thymus citriodorus bloeit in juli en augustus met kleine, lilakleurige bloempjes in ronde bloemhoofden. De plant houdt van een standplaats in volle zon en een goed doorlaatbare, niet té vruchtbare, redelijk droge bodem. Thymus citriodorus mag in de vroege lente teruggesnoeid worden en ook na de bloei is even licht trimmen aangewezen  Munt is niet zomaar een klein takje dat uw dessertbord versiert. Het is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in zowel zoete als hartige gerechten. Aan de Middellandse Zee wordt munt gekoesterd als een metgezel voor lam, en wordt het vaak gebruikt in groenten en fruit salades. Al zijn er veel variëteiten, geniet groene munt de voorkeur bij het koken. U kunt het toevoegen aan een schare van gerechten als erwten, wortelen, ijs, thee, munt juleps en mojitos.  In de volksgeneeskunde wordt het kruid traditioneel gebruikt vanwege zijn vermeende bevorderende werking op eetlust en spijsvertering evenals vanwege zijn vermeende vochtafdrijvende werking. Van de bieslook gebruikt men bij voedselbereiding vooral de jonge bladen en dunne stengels. Ook de bloemen kunnen worden gegeten. Deze zijn geschikt als garnering van gerechten. Ook worden bloeiwijzen gebruikt in bloemstukken of gedroogd in droogboeketten.
     
 
In het Latijn betekent rozemarijn"dauw van de zee", zeer passend omdat het van nature vooral in het Middellandse Zeegebied voor komt. Rozemarijn is een van de meest aromatische en scherpe kruiden. De naaldachtige bladeren zijn citroen-er van smaak . Het past goed bij geroosterd lamsvlees, knoflook en olijfolie. Rozemarijn is ook een mooie aanvulling op focaccia, tomatensaus, pizza, en varkensvlees, maar omdat de smaak is sterk, gebruik het met een lichte hand. Artemisia dracunculus 'Senior'' of  dragon gis in ons klimaat een bladverliezende, kruidachtige overblijvende plant met een bossige vorm. De decoratieve, aromatische bladeren zijn lijnvormig, gaafrandig en donkergroen gekleurd. Franse dragon bloeit in juli en augustus met onopvallende groengele, steriele bloemen in vertakte trossen. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw of zon en een lichte goed gedraineerde, niet te vruchtbare bodem. Artemisia dracunculus'Senior'' is matig winterhard en moet in de winter beschermd worden met een goede mulchlaag. Hij is goed droogte tolerant, verdraagt zonder problemen zeewind en luchtverontreining en is aromatisch in al zijn delen.