FELCO 9 SNOEISCHAAR "SWISS MADE" voor LINKSHANDIGEN
€56,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

FELCO 9 SNOEISCHAAR "SWISS MADE" voor LINKSHANDIGEN

Het ergonomische standaardmodel voor moeiteloos snoeien, speciaal voor linkshandigen. 

 • Betrouwbaarheid: comfortabele, lichte en stevige handgrepen van gesmeed aluminium met levenslange garantie* / bovenmes en geschroefd ondermes in hoogwaardig gehard staal / duidelijke en nauwkeurige snede / alle onderdelen kunnen worden vervangen
 • Doeltreffendheid: gemakkelijke en duurzame instelling van de snede / draadsnijder / sapgoot
 • Ergonomie: bescherming van de hand en van de pols en optimalisatie van de krachten dankzij de ideale vorm van de handgrepen, de gebogen kop en de stootblokje-schokdemper / antislip-bekleding
 • Aanbevolen voor: Wijnbouw:***Fruitteelt:***, Parken en tuinen:***, Boomkwekerij:** , Tuinbouw: ***, LINKSHANDIG ***
 • Detail
 1. Draadsnijder:  De messen hebben een inkeping waarmee u dun ijzerdraad kunt knippen, zonder het snijvlak te beschadigen.
 2. Sapgoot:  De sapgoot voorkomt dat het blad blijft kleven bij het snijden van "sappig" hout. De goot bespaart tijd en vereenvoudigt het snoeien , omdat sap en afval na iedere knip worden afgevoerd.
 3. Precisie instelling:  FELCO's precisie instellingssysteem garandeert een optimale afstelling van de snijkop gedurende de gehele levensduur van het gereedschap. Het garandeert een zuivere en precieze snede.
 4. Systeem van schokbestendigheid: Het kussen en de schokdemper verzachten de impact aan het einde van de knipbeweging. De hand en de pols worden tevens beschermd.
 5. Handgrepen van gesmeed aluminium.: Lichtgewicht, sterk en stevig dankzij speciale aluminium legering en geavanceerde precisie-gesmede methoden. Materiaal met een levenslange garantie*.
 6. Gehoekte snijkop: Om problemen met de spieren en beenderen te beperken en om het gebruiksgemak te verhogen, is de snijbek gebogen (papegaaibek).
 • Onderhoud

 

 1. Schoonmaken: Het is aangeraden uw gereedschap na elk gebruik schoon te maken. Vooral als uw gereedschap erg vuil is of kan roesten na blootstelling aan vocht, moet u het onmiddellijk schoonmaken.
 2. Oliën: Na een schoonmaakbeurt is het aangeraden het gereedschap te oliën om het te beschermen tegen roest. Met olie kan u ook vastgelopen gereedschap weer losmaken
 3. Slijpen: Het is aangeraden uw gereedschap minstens eenmaal per dag te slijpen, maar als u voelt dat uw gereedschap minder goed snijdt, slijp het dan onmiddellijk!
 4. Demonteren: Het is aangeraden uw gereedschap regelmatig te demonteren, maar zeker als u voelt dat het stroever wordt.
Catalogus