BORDERPAKKET ORANJE 3 M²: 24 VASTE PLANTEN
€79,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDERPAKKET ORANJE 3 M²: 24 VASTE PLANTEN

Wij bieden u graag een border pakket ORANJE vaste planten aan, goed voor 3 m2, 6 soorten x 4 planten = 24 planten (p9 verpakt).

Oranje is een warme kleur, roept herinneringen aan vuur en de zon op.  Het "verwarmt" en "verlicht" uw tuin.  Het is een levendige kleur die past bij alle andere kleuren maar vooral bij tegengestelde kleuren zoals paars en blauw.

Ook beschikbaar 5m2 = 6 soorten x 6 planten = 36 planten10 m2 = 6 soorten x 12 planten = 72 planten


GEUM COCC. 'BORISII' PHLOX PAN. 'ORANGE PERFECTION' LYCHNIS ARKWRIGHTII 'VESUVIUS'
Geum coccineum 'Borisii', nagelkruid, is een bladverliezende vaste plant. De bladeren zijn harig, middengroen, getand en gelobd, de plant bloeit van mei tot augustus met middelgrote halfgevulde oranjerode bloemen. Geum coccineum houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en doet het goed in iedere vruchtbare, goed doorlaatbare grond, eens gevestigd is deze plant redelijk droogte tolerant. Nagelkruid is goed winterhard, ziekteresistent en heeft weinig last van ongedierte. Deze plant lokt vlinders en bijen en wordt vaak toegepast in de rotstuin of alpiene tuin. Het is tevens een goede snijbloem. Phlox paniculata 'Orange Perfection'is een bladverliezende vlambloem met een recht opgaande habitus en donkergroene, getande, lancetvormige bladeren. Deze Phlox bloeit van juli tot september met heerlijk geurende oranjeroze tot oranjerode bloemen met een rozerood oog, houdt van een standplaats in volle zon en een goed doorlaatbare, vochtige grond.  'Orange Perfection' is goed winterhard, ietwat droogtetolerant en over het algemeen ongediertevrij. Lychnis arkwrightii 'Vesuvius', Koekoeksbloem  is een kortlevende, middelgrote bladverliezende vaste plant met een polvormende habitus en donkergroene tot paarsrode, ruwbehaarde, ovale bladeren. De plant bloeit van juni tot augustus met grote opvallende oranjerode bloemen met vijf kelkblaadjes. Hij houdt van een standplaats in de volle zon en een goed doorlaatbare bodem. Eens gevestigd is Lychnis x arkwrightii'Vesuvius' goed droogtetolerant, verdraagt ook zeeklimaat en is zeer geschikt voor de cottagetuin en mixed border.
     
 CROCOSMIA MASONIORUM  PHYSALIS ALKEKENGI FRANCHETII  KNIPHOFIA UVARIA 'ROYAL CASTLE'
 Crocosmia masoniorum,Montbretia genoemd is een bladverliezend knolgewas met een polvormende, opgaande habitus en middengroene, zwaardvormige bladeren. Deze plant bloeit van juni tot augustus met zeer decoratieve, oranjerode, trechtervormige bloemen aan licht gebogen bloemstengels, nadien volgen eerst groene en later rode tot bijna paarse zaadknoppen. Crocosmia masoniorum houdt van een standplaats in de halfschaduw en een gemiddeld vochtige, humusrijke bodem. Montbretia is redelijk tot goed winterhard maar zeker jonge planten kunnen een beschermende mulchlaag goed gebruiken, planten in pot dienen vorstvrij overwinterd te worden.   De physalis alkekengi , lampionplant,  zeer gemakkelijke vaste plant. Ze staat bij voorkeur op een kalkrijke bodem in de volle zon. Vanaf juli verschijnen er weinig opvallende witte bloemen die gevolgd worden door rode besvruchten die omgeven worden door een erg sierlijke kelk. De oranje kelken houden zeer lang in droogbloemboeketjes.  Kniphofia uvaria 'Royal Castle'is een grote oranjerood bloeiende fakkellelie of vuurpijl. Deze bladverliezende vasteplant heeft een bossig hoogopgaande, polvormende habitus. De bladeren zijn lancetvormig, grasachtig, ruwgerand, grijsgroen tot blauwgroen gekleurd. Kniphofia'Royal Castle' bloeit van juli tot september met prachtige cylindervormige en kaarsrechte oranjerode bloemen. De plant houdt van een standplaats in volle zon en een humusrijke, goed doorlaatbare, vochthoudende bodem. Deze vuurpijl is redelijk winterhard, zeewind tolerant, verdraagt luchtvervuiling, lokt bijen en vlinders, is goed ziekteresistent