BORDERPAKKET GEEL 3 M²: 24 VASTE PLANTEN
€79,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDERPAKKET GEEL 3 M²: 24 VASTE PLANTEN

Wij bieden u graag een border pakket GEEL vaste planten aan, goed voor 3 m2, 6 soorten x 4 planten = 24 planten (p9 verpakt).

Geel is een warme kleur.  Het doet ons denken aan de zon.  Het "verlicht" en trekt sowieso de aandacht.  Het is een levendige kleur die past bij vele andere kleuren en in het bijzonder met zijn complementaire kleur paars.

Ook beschikbaar 5m2 = 6 soorten x 6 planten = 36 planten10 m2 = 6 soorten x 12 planten = 72 planten

 

 

 


HYPERICUM OLYMPICUM ALYSSUM MONTANUM ' BERGGOLD' COREOPSIS GRANDIFLORA 'BADENGOLD'
Hypericum'is een kleine vaste plant die van eind juni tot en met juli bloeit met goudgele stervormige bloemen. Deze herfsthooi soort heeft middengroene tot donkergroene, langwerpige en lansvormige bladeren, is dicht vertakt en heeft een breed uitgroeiende vorm, soms kunnen de takken lichtjes overhangen. Hypericum houdt van een  halfschaduw plaats en doet het goed in vrijwel iedere grond, kan goed wat droogte aan en mag ieder jaar in de lente radikaal terug gesnoeid worden. Deze Hypericum is zeer goed ziekteresistent, kan ook wat zeewind verdragen en is luchtverontreiniging tolerant. Hij lokt bijen en vlinders, is redelijk winterhard en kan gebruikt worden in groepsbeplanting als haag, of bodembedekker. Alyssum montanum 'Berggold',  schildzaad of bergschildzaad, is een wintergroene vaste plant met een tapijtvormende, breed gespreide habitus. De bladeren zijn grijsgroen, langwerpig tot eivormig, schildzaad bloeit van in april tot juni met naar honing geurende goudgele bloempjes in bijna perfect ronde rozetten. Alyssum montanum'Berggold' houdt van een standplaats in volle zon en perefeert een kalkhoudende, goed doorlaatbare bodem. Deze plant is goed winterhard, vraagt weinig onderhoud, is zeer goed droogtetolerant en doet het ook goed als kustplant.  Coreopsis grandiflora 'Badengold',  Meisjesogen is een bladverliezende vaste plant met een losse en onregelmatige opgaande vorm. De bladeren zijn middengroen, de onderste ongelobd, de bovenste geveerd en 3 tot 5 lobbig. Deze coreopsis bloeit van juni tot aseptember met heldergele tot goudgele straalbloemen aan behaarde bloemstengels. Meisjesogen houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw en een Ph neutrale, goed doorlaatbare, voedselrijke grond, te natte wintercondities zijn nefast.De plant is goed winterhard, redelijk droogtetolerant, lokt bijen en vlinders, is zeewind tolerant en aldus bruikbaar als kustplant.
OENOTHERA FRUTICOSA 'SONNENWENDE' RUDBECKIA FULGIDA 'GOLDSTURM' ACHILLEA 'CORONATION GOLD'
Oenothera, teunisbloem, is een kleine bladverliezende vaste plant met een liggende  groeivorm. De plant heeft een smal, lancetvormig middengroen blad en bloeit van juni tot september met grote, gele, lichtgeurende bloemen. Het is een typische nachtbloeier, de bloemen schitteren maar één dag, ze openen zich vanaf de namiddag tot de volgende morgen. Oenothera houdt van een standplaats in volle zon en een vooral goed gedraineerde bodem, de plant is goed droogte tolerant en haat natte groeiomstandigheden. In de herfst verschijnen ook opvallende gevleugelde zaaddozen. Teunisbloem is zeer winterhard en redelijk zeewind en luchtvervuiling tolerant.  Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' - zonnehoed  is een flamboyante bladverliezende vaste plant met een polvormende habitus en lancetvormige tot elliptische, getande, donkergroene bladeren. Deze zonnehoed bloeit van augustus tot oktober rijkelijk met donkere, goudgele bloemen met een diep bruin oog aan opstaande bloemstengels. Rudbeckia fulgida'Goldsturm' houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en doet het goed in iedere gemiddeld vruchtbare, goed doorlaatbare grond. De plant is goed winterhard, redelijk droogtetolerant, geschikt voor kustregio en stedelijk milieu, hij lokt bovendien vele vlinders, bijen e.a. insecten.  Achillea 'Coronation Gold' is een groenblijvende duizendblad hybride met een smal opgaande vorm. De bladeren zijn varenachtig, grijsgroen tot zilvergroen én aromatisch. Hij bloeit van juni tot september met platte goudgele bloemtuilen op wel tot 1m hoge bloemstengels. Deze duizenblad prefereert een standplaats in de volle zon, in een goed doorlaatbare bodem, hij is bijzonder flexibel qua grondsoort, maar verdraagt geen zware (natte) klei. Achillea'Coronation Gold' is zeer goed winterhard, droogtetolerant, verdraagt ook goed zeewind en luchtverontreiniging, lokt vlinders en bijen.