BORDERPAKKET BLAUW "FEELING BLUE' 3 M²: 24 VASTE PLANTEN
€79,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDERPAKKET BLAUW "FEELING BLUE' 3 M²: 24 VASTE PLANTEN

 

Wij bieden u graag een border pakket BLAUW vaste planten aan, goed voor 3 m2, 6 soorten x 4 planten = 24 planten (p9 verpakt).

Ook beschikbaar 5m2 = 6 soorten x 6 planten = 36 planten, 10 m2 = 6 soorten x 12 planten = 72 planten

So feeling blue?  Blauw is het symbool van van frisheid en zuiverheid.  Zuiver blauw is weinig aanwezig in de natuur en dan ook zeer gewild en en speciaal in de tuin.  Het is een rustige en rustegeven kleur die past bij vele andere kleuren; wit voor een elegant effect, oranje voor contract, paars voor een leuke cameo.  Blauw is zeer opvallend bij een lichtbewolkte hemel.

NEPETA SUBSESSILIS VINCA MAJOR 'VARIEGATA CAMPANULA CARP. 'BLUE CLIPS'
Nepeta  is een vrij robuust en groot overblijvende kattekruid met een hoog opgaande polvormende habitus. De bladeren zijn geurend, gekarteld en gezaagd en grijsgroen gekleurd, dit kattekruid bloeit van juni tot september met violetblauwe klokvormige bloempjes. Nepeta  houdt van een zonnige standplaats en een goed doorlaatbare bodem. De plant is heel goed winterhard en gedijt ook goed in de kustregio en het stedelijk milieu.  Nepeta subsessilis lokt vlinders, bijen e.a. vliegende insecten en heeft weinig last van ziektes of ongedierte. Vinca major, grote maagdenpalm is een laagblijvende, bodembedekkende wintergroene plant met hartvormige, breed ovaal gespitste, donkergroene blaadjes en vijftallige stervormige violetblauwe bloempjes. De bloeiperiode is vrij lang, van april tot eind oktober. De grote maagdenpalm verlangt een standplaats die enigszins beschut is, in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw, deze maagdenpalm is zeer flexibel wat de grondsoort betreft. Campanula carpatica 'Blaue Clips' is een vaste plant met een vrij laagblijvende polvormende habitus en hartvormige, grijsgroene gezaagde bladeren. Dit klokje bloeit van juni tot augustus met hemelsblauwe opstaande klokvormige bloemen. Campanula houdt van een standplaats in de halfschaduw of gefilterd zonlicht en prefereert een goed doorlaatbare, neutrale tot kalkrijke grond.
ASTER ALPINUS 'DUNKLE SCHONE' SCABIOSA CAUCASICA DELPHINIUM 'BELLAMOSUM'
Aster alpinus 'Dunkle Schöne', Alpenaster genoemd, is een lage, compacte maar slechts kortlevende voorjaarsaster met gaafrandige, lancetvormige, middengroene bladeren. Deze voorjaarsbloeier bloeit van mei tot juni rijkelijk met lilakleurige margrietachtige bloemen met een geel centrum. Hij houdt van een zonnige standplaats of lichte schaduw en een vruchtbare, goed doorlaatbare, ietwat vochtige grond. Hij is zeer goed winterhard, lokt tal van vlinders, bijen en insecten, is redelijk luchtverontreiniging tolerant. Scabiosa caucasica 'Perfecta',  duifkruid, is een bladverliezende vaste plant met een polvormende habitus. De bladeren zijn grijsgroen tot blauwgroen en lansvormig aan de basis, de bovenbladeren zijn gelobd. Dit duifkruid bloeit van juni tot september met lavendel blauwe solitaire bloemen met een licht centrum, tijdens de bloei dienen uitgebloeide bloemen verwijderd te worden om een verlengde bloei te stimuleren. Scabiosa caucasia houdt van een zonnige standplaats en gedijt alleen goed in een neutrale zeer goed doorlaatbare bodem, de plant haat natte voeten. Scabiosa caucasica'Perfecta' is goed winterhard, droogtetolerant, verdraagt zeewind en luchtvervuiling en heeft omzeggens geen last van ziektes of ongedierte. Het is een ideale plant voor de border in informele tuinen en kan ook als snijbloem gebruikt worden. Delphinium 'Bellamosum', ridderspoor uit de Belladonna groep, is een bladverliezende vaste plant met een stevig opgaande goed vertakte vorm. De bladeren zijn drie tot vijflobbig, fijn verdeeld en middengroen van kleur. Delphinium'Bellamosum' bloeit van juli tot september met middelgrote diep indigoblauwe bloemen aan tot 1m hoge stengels. Uitgebloeide bloemen verwijderen is belangrijk om een herbloei te stimuleren.Deze ridderspoor houdt van een tegen felle wind beschutte standplaats in de volle zon en verkiest een niet te zure, vruchtbare en goed doorlaatbare grond. De plant is zeer goed winterhard, lokt bijen en vlinders en is ook geschikt voor een stedelijke omgeving, soms wordt deze delphinium geplaagd door slakken, rupsen en mineervliegen.