BORDER LAGE STRUIKEN 10 M²
€79,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

BORDER LAGE STRUIKEN 10 M²

Deze border bestaat uit struiken die niet hoger worden dan 1m50.  Deze border is ideaal om ruimtes af te scheiden.  Ze kan ook zeer nuttig zijn rond een terras of bloemenperk.

Deze set bestaat uit 5 x 2 planten in potten van 2 tot 3 liter, 40/60 cm hoog.

 

  • 2 x EUONYMUS JAPONICUS 'BRAVO'
  • 2 x CARYOPTERIS CLANDONENSIS GRAND BLUE
  • 2 x POTENTILLA FRUTICOSA 'ABBOTSWOOD
  • 2 x SPIRAEA NIPPONICA 'SNOWMOUND'
  • 2 x SPIRAEA JAPONICA 'ANTHONY WATERER'

 

2 x EUONYMUS JAPONICUS 'BRAVO'

 Kardinaalmuts

2 x CARYOPTERIS CLANDONENSIS GRAND BLUE

Blauwe Spirea

2 x POTENTILLA FRUTICOSA 'ABBOTSWOOD

Ganzerik

Euonymus japonicus 'Bravo': deze cultivar is een middelgrote bladhoudende kardinaalshoed met een opgaande, piramidale vorm. De bladeren zijn glanzend, lederachtig, grijsgroen met een lichtgele tot roomwitte rand. Deze kardinaalsmuts bloeit in juli en augustus met onopvallende witgroene bloempjes. Euonymus japonicus'Bravo' is redelijk winterhard, doet het goed in iedere grondsoort en groeit zowel in volle zon als halfschaduw, al is de bonte kleurschakering het mooist in volle zon. Hij kan goed tegen snoei, is luchtverontreiniging tolerant en ook goed zeewindbestendig en bruikbaar als kustplant. Caryopteris clandonensis 'Grand Bleu'', klein bladverliezend struikje tot 1,25 m hoog en breed, met een opgaande vorm en zeer rijkelijk bloeiend met zoet geurende donkerblauwe bloempluimen, ook de grijsgroene, lancetvormige bladeren zijn aromatisch en naar munt ruikend als men ze aanraakt of er over wrijft. De afmeting en langdurige bloei van juli tot oktober maken van deze Caryopteris een bijzondere (half) heester voor de gemengde border of de kleine tuin, ze is bovendien ook droogte tolerant en geschikt voor stedelijke omgeving of gebruik als kustplant. Potentilla Fruticosa 'Abbotswood', ook wel struikganzerik of heesterganzerik genoemd is een kleine bladverliezende heester met een dichte bossige vorm en smalle blauwgroene tot grijsgroene blaadjes. Hij bloeit bijzonder rijkelijk van juni tot eind september met witte boterbloemachtige bloemen van ca 4cm breed. Deze struikganzerik houdt van een standplaats in volle zon of gedeeltelijke schaduw en doet het goed in vrijwel iedere grondsoort. Hij is zeer goed winterhard, redelijk droogte resistent, verdraagt zoute zeewind, luchtvervuiling, lokt bijen en vlinders en is ziektevrij en heeft geen last van ongedierte.
 

2 x SPIRAEA NIPPONICA 'SNOWMOUND'

Spierstruik

2 x SPIRAEA JAPONICA 'ANTHONY WATERER'

Spierstruik

 
Spiraea nipponica 'Snowmound' is een middelgrote bladverliezende heester met een bossige breedgespreide vorm. De bladeren zijn omgekeerd eivormig, fijn gezaagd en donkergroen van kleur. Van eind mei tot juli bloeit deze spierstruik rijkelijk met kleine witte bloemen in ronde tuilen op lichtjes afhangend eenjarig hout. Deze spiraea houdt van een zonnige tot licht beschaduwde standplaats in een goed doorlaatbare koele en vochtige bodem. Deze plant is goed winterhard, verdraagt redelijk zeewind en luchtverontreiniging, is ongedierte en ziekte vrij. Spiraea japonica 'Anthony Waterer' is een kleine bladverliezende dwergheester met een bossige en bolronde vorm. De veelkleurig getinte bladeren zijn klein, smal en scherp getand, het jonge schot is bronskleurig rood, de herfstkleur paarsrood. Van juni tot augustus bloeit deze spierstruik rijkelijk met kleine dieproze tot karmijnrode bloemen in afgeplatte tuilen op eenjarig hout. Deze spiraea houdt van een zonnige tot licht beschaduwde standplaats in een goed doorlaatbare koele en vochtige bodem. Deze plant is goed winterhard, verdraagt (redelijk) zeewind en luchtverontreiniging, is ongedierte en ziekte vrij en biedt naast de bloemenzee in de lente ook in de herfst een fraaie rode bladverkleuring.