6 x PANICUM NORTHWIND
€14,95


De maten & vormen

30/40 staat voor de hoogte van de plant uitgedrukt in centimeter

Bol staat voor bolvorm

Pyr staat voor pyramidevorm

 

Type potten (C,P)

C staat voor container, een plastieken pot.
C met een cijfer, vb. C5 staat voor een container met 5 liter inhoud.

P9 staat een pot van 9 op 9 cm
P11 staat voor een pot van 11 op 11 cm

 

Kluit

Kluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit en toegebonden met een net.

Draadkluit staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met een kluit, toegebonden met jute en vastgemaakt met een ijzeren draad.

 

Blote wortel

Blote wortel staat voor een plant gekweekt in de volle grond, gerooid met wortel.

Blote wortel 3/5t staat voor een plant gekweekt in de volle grond, vertakt met 3 tot 5 takken, gerooid met wortel

 

Type stammen

Hoogstam, vertakking van de boom begint op 2.20 m

Halfstam, vertakking van de boom begint op 1.50 m

Hoogstam 8/10, cijfers drukken de omtrek aan op 1 m hoogte uitgedrukt in centimeter

*Ons matensysteem in detail:

6 x PANICUM NORTHWIND

Vingergras - Pot 9x9 cm - Groenkoop

Vingergras: Een Stijlvolle Opwaartse Groeier

Vingergras, met zijn elegante opgaande groei, is een veelgevraagde grassoort in de wereld van tuinieren. Hier zijn enkele opmerkelijke kenmerken en tips om het meeste uit deze aantrekkelijke grassoort te halen:

  • Opvallende Groeiwijze: Vingergras staat bekend om zijn sterk opgaande groei. Het schiet laat uit in de lente met olijfgroen blad, waardoor het een late starter is in het seizoen.
  • Bloei in de Late Zomer: De bloei van vingergras vindt plaats in de late zomer. Tijdens deze periode steken geurende lichtbruine bloempluimen elegant boven de grassen uit, waardoor een visueel aantrekkelijk schouwspel ontstaat.
  • Ideale Bodem en Belichting: Vingergras gedijt het beste in een matig droge tot vochtige grond. Een zonnige en warme plek in de tuin is de ideale locatie voor deze grassoort.
  • Populair vanwege Compactheid: Door zijn compacte opgaande groei, die hoogten tot wel 175 cm kan bereiken, is vingergras zeer geliefd. Het neemt weinig ruimte in beslag en veroorzaakt geen hinder, waardoor het perfect is voor aanplanting langs opritten en paden.
  • Stevig en Veerkrachtig: Het loof van vingergras is stevig en buigt niet gemakkelijk, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor verschillende tuinomgevingen. Zelfs wanneer aangeraakt, veroorzaakt het geen irritatie.
  • Prachtige Herfstkleuren: Naast zijn zomerse pracht transformeert vingergras in de herfst naar een schitterende goudgele kleur. Deze seizoensverandering voegt nog meer charme toe aan de tuin.

Vingergras, met zijn opmerkelijke eigenschappen en sierlijke groeiwijze, is een uitstekende aanwinst voor elke tuin. Het combineert elegantie met stevigheid en voegt een vleugje finesse toe aan het landschap. Ideaal voor tuiniers die streven naar een verfijnde en toch robuuste toevoeging aan hun buitenruimte.

Catalogus
Bloeimaand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kleur blad
Standplaats
Aantal per m²
Specifieke kenmerken
Hoogte volgroeide plant